اختراعات بزرگ در طول جنگ
ارسال شده توسط مدیر وبلاگ:علی در 89/9/1:: 3:16 عصر
جنگ در کنار همه ویرانیهایی که دارد موجب پیشرفت علم میشود. نیاز، مادر اختراع است و دوران جنگ دوران اوج نیاز است که در آن تمام کشورها و گروهها برای حفظ ارزشهای خود با کمترین امکانات به دنبال پیشترین استفاده هستند.خیلی از تکنولوژیهایی که در طول روز از آنها استفاده میکنیم روزگاری در دوران جنگ سلاحی مخفی و فوق پیشرفته محسوب میشدند و به همین ترتیب شاید خیلی از تکنولوژیهایی که به عنوان "آرزو" به آنها نگاه میکنیم در دست قدرتهای نظامی کشورهای مختلف باشد!
در اینجا به بعضی از این اختراعات اشاره میکنیم:
سرویس پست
در حدود 580-529 قبل از میلاد، پادشاه بزرگ ایران، داریوش بزرگ اولین سیستم پست دنیا را اختراع کرد. او می خواست با این سرویس در کمترین زمان ممکن میان خود و پایگاههای نظامی ارتباط برقرار کند.

مارگارین
سال 1869 پادشاه فرانسه، ناپلئون سوم، سربازان خود را با کره تغذیه میکرد و عرضه این همه کره هزینه بسیار زیادی داشت. وی جایزهای تعیین کرد برای کسی که بتواند جایگزین ارزانتری پیدا کند. شیمیدان فرانسوی Hippolyte Mège-Mouriés توانست از ترکیب چربی گوشت گاو، آب و تریباتیرین مارگارین تولید کند.

کنسرو
ظاهرا مشکلات غذایی ناپلئونها تمامی ندارد! پادشاه در تهیه غذای نظامیان دچار مشکل بود و میخواست مواد غذایی مدت زمان بیشتری دوام بیاورد و فاسد نشود. دوباره مسابقهای پبرپا شد و این بار Nicholas Appert طی آزمایشات خود به این نتیجه رسید که اگر غذا به اندازه کافی گرم و در ظروف محفوظ از هوا نگهداری شود، دیرتر فاسد میشود.
و به همین ترتیب غذاهای کنسروی وارد زندگی ما شد.

آمبولانس
در سال 1847 اسپانیا بیمارستانهای سیاری را دایر کرد که مصدومین را در حین جابهجایی درمان میکردند. آنها این سرویس را ambulancias نامیدند هرچند که سربازان مصدوم تا قبل از تمام شدن مبارزه جمع آوری نمیشدند.
نمی توان به طور قطع گفت اسپانیا اولین کشوریست که همچین سرویسی دایر کرده ولی می توان ادعا کرد واژه "آمبولانس" از آنجا گرفته شدهاست.

ساعت مچی
در آن سالها ساعت مچی برای زنان طراحی شده بود و مردان اصلا از ساعت مچی استفاده نمیکردند و ساعت را با زنجیر به جیب لباسشان وصل میکردند. در طول جنگ افسران دریافتاند استفاده از ساعت زنجیری خیلی دست و پا گیر است و کم کم ساعت مچی برای مردان هم مد شد.
نهایتا شرکت Girard-Perregaux این طراحی را برای افسران نیروی دریایی شاهنشاهی آلمان به کار برد.

دستمال کاغذی
ماده اصلی که دستمال کاغذی بر پایه آن ساخته میشود cellucotton است. Cellucotton در جنگ جهانی اول در فیلتر ماسکهای ضدگاز استفاده میشد. در واقع cellucotton جایگزینی برای پنبه بود، چون پنبه در کارخانههای نساجی برای تولید باند و پانسمان مورد نیاز بود.

پیش بینی آب هوا
در سال 1835 با اختراع تلگراف، پیش بینی وضع آب و هوا دقیقتر شد چون می توانستند گزارشات آب و هوایی مختلف از یک منطقه وسیع را در زمان کوتاهی بدست بیاورند.
Francis Beaufort و Robert FitzRoy افرادی بودند که ایده استفاده از تلگراف برای پیش بینی وضع آب و هوا را پیشنهاد کردند.

پاککننده
استفاده از چربی برای خاصیت پاک کنندگی یک روش قدیمیست. کمبود چربی در دوران جنگ جهانی اول، آلمانها را واداشت تا محصول جایگزینی برای سربازان بسازند.
سونار (Sonar)
Paul Langevin برای تشخیص مکان زیردریاییها در جنگ جهانی اول از این سیستم استفاده میکرد. این تکنولوژی در حال حاضر مصارف نظامی، تحقیقاتی و پژوهشی دارد و بسیار پر کاربرد است.

ماکروفر
Percy Spencer درگیر پروژه ساخت رادار بود. وی مشغول کار بود تا اینکه متوجه شد آب نبات درون جیبش ذوب شدهاست. او از این اتفاق الهام گرفت و سیستم پخت و پز بر اساس تابش را اختراع کرد.

لاستیک مصنوعی
برای گردش هر خودرو، آمبولانس و رساندن تجهیزات نظامی چرخ لازم است. در جنگ جهانی دوم به شدت کمبود لاستیک طبیعی نیاز میشد. پس دانشمندان دست به کار شدند و لاستیک مصنوعی را اختراع کردند. اکنون که سالها از جنگ جهانی دوم میگذرد صنعت لاستیک سازی بسیار پیشرفت کرده و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.

خمیر بازی
مهندس اسکاتلندی در حال کار روی پروژه لاستیکهای مصنوعی بود. وی ترکیبی از اسید بوریک و روغن سیلیکون را در لوله آزمایش ساخت.
محصول ماده پلیمریزاسیون و چسبانکی از آب در آمد که نهایتا به اسباب بازی برای کودکان تبدیل شد.

پنی سیلین و آنتی بیوتیک
این دارو قبل از جنگ شناخته شده بود ولی در طول جنگ پیشرفت داده شد و توانست جان هزاران سرباز را نجات دهد. در طول جنگ محققان توانستند روش تولید انبوه این دارو ارزشمند را بیابند.
موفقیت پنی سیلین باعث شد تحقیقات در این مورد افزایش پیدا کند. تا جایی که در اواخر 1940 و اوایل 1950، کشف streptomycin و chloramphenicol و tetracycline منجر به تولید آنتی بیوتیک شد.

آنتی مالاریا
پژوهش در این زمینه زندگی دوبارهای به مردم مناطق گرمسیری داد. نظامیان در مناطق گرمسیری به علت پشه مالاریا بیمار میشدند. نهایتا در سال 1934 Hans Andersag شیمیدان آلمانی کلورکین را کشف کرد. البته این کشف تا سال 1946 به علت تداوم جنگ مخفی ماند و در دسترس عموم قرار نگرفت.

حشره کش و اسپری
قبل از جنگ جهانی دوم، شیمیدان سوئیسی Paul Müller کشف کرد DDT موجب مرگ حشرات میشود. ایالت متحده آمریکا پودر DDT را میان سربازان خود توزیع میکرد و همین امر باعث شد میزان مرگ و میر کاهش یابد.
Lyle Goodhue و William Sullivan اولین کسانی بودند که پایه اسپریهای امروزی را گذاشتند. آنها به منظور استفاده راحتتر حشرهکش ها برای سربازان، اسپری را اختراع کردند.

اینترنت
این یکی که دیگر خیلی مشهور است. ارتباط اینترنتی که امروزه در اختیار هر کسی است زمانی تنها در اختیار وزارت دفاع آمریکا بود و کسی تصور نمیکرد تکنولوژی سال 1969 روزی بزرگترین تاثیر را در زندگی بشر بگذارد.

سیستم GPS
این یکی هم به همان شهرت قبلیست. وزارت دفاع آمریکا برای هدایت سیستمهای ناوبری این سیستم را به وجود آورد ولی بعدها استفاده آن برای عموم آزاد شد. و الان در هر نفطهای از کره زمین میتوانید از این سیستم استفاده کنید.

منبع: mytechnologyworld و ایده از دنیای زیبای وب