سفارش تبلیغ
صبا ویژن

به عباس قسم نشان ندهید

ارسال شده توسط مدیر وبلاگ:علی در 89/9/3:: 11:15 صبح

 

مختار

گروه سینما و تلویزیون تبیان: خبر نمایش چهره نقش عباس ابن علی (ع) در تلویزیون واکنش های مردمی زیادی در پی داشت. در یکی از این تحرکات سایبری گروهی از وبلاگ نویسان یادداشتی را در وبلاگ خود درج کردند و در آن درخواستی را از کارگردان این سریال و رئیس رسانه ملی مطرح کردند.

در این یادداشت که به قلم محمدرضا موذن زاده توشته شده آمده است:

 

اخیرا خبری در سطح رسانه ها پخش و از سوی مسئول روابط عمومی این سریال آقای رضا استادی تائید گردیده مبنی بر اینکه در قسمت های بعد که داستان به روایت حادثه عاشورا خواهد رسید، برخلاف حضرت زینب (س) و حضرت علی اکبر (ع)، چهره حضرت ابالفضل العباس (ع) نمایش داده خواهد شد. به گفته وی بازیگر این نقش آقای «کاوه فتوحی» چهره جدیدی هستند که تاکنون در عرصه بازیگری حضور نداشته اند و پس از گذراندن دوره های مختلف زیر نظر چند مربی، برای ایفای این نقش مهم و حساس آماده شده اند. گفته شده به دلیل اهمیت و حساسیت این نقش، تاکنون تصویر رسمی از چهره‏ی این بازیگر منتشر نگردیده و اساساً این موضوع رسانه ای نشده است.

وی همچنین گفته است: «داوود میرباقری کارگردان و نویسنده متن نهایی سریال مختارنامه، برای ساخت این سریال با کارشناسان، مورخان، روحانیون و افراد مطلع زیادی گفت‏وگو کرد؛ و در آخر نیز به همراه حجت‏الاسلام والمسلمین رسول جعفریان که در این پروژه به عنوان مشاور و محقق تاریخ اسلام حضور داشت، طی سفر به قم و دیدار با علماء، نظر آنها را درخصوص این اثر در مرحله نگارش جویا شدند. در نهایت، متن اصلی نیز برای مطالعه و تأیید در اختیار برخی از بزرگان قرار گرفت. با چنین سابقه ای بعید است که در سریال مختارنامه کارگردان بخواهد کاری خلاف شرع و عرف نمایش دهد. نمایش چهره‏‌ی حضرت ابوالفضل(ع) در این سریال با نظر و موافقت آقای عزت الله ضرغامی، رییس سازمان صدا و سیما صورت گرفت. به تصویر کشیدن این شخصیت نیز در زمانی صورت می‏گیرد که داستان به واقعه‏ی کربلا می‏پردازد که اساساً این بخش از داستان به درخواست رییس سازمان صدا و سیما به سریال اضافه شد که قطعا ایشان نیز ملاحظات فراوانی را لحاظ کرده‏اند و به عنوان رییس رسانه ملی، بر این مسأله نظارت داشته‏اند.»

با تعدادی از دوستان درباره این مساله گفتگوهایی داشتیم و ما حصل گفتگو ها این شد که سیاهه ای، بیانیه ای نامه ای چیزی بنویسیم و دلایلی شرح دهیم که ما حصل همه آنها همین یک جمله است که:

 

«آقای میرباقری عزیز، لطفا حضرت عباس را نشان نده برادر»

 

 

پی نوشت 1: نشان دادن چهره حضرتش خلاف شرع نیست ولی شاید خلاف عرف باشد. یادم هست سال گذشته با همین دلایل تمام هیئت ها از حمل کردن و نصب کردن تمثال های ساختگی از ایشان ممنوع شدند و با آنها خیلی جدی برخورد شد. الان قضیه چه فرقی کرده است؟

پی نوشت 2: با تمام احترامی که برای بازیگر این نقش و تمام بازیگران قائلم ولی قبلا هم دیده ایم که کسی جای شخصیتی معنوی بازی می کند و بعدتر نقش های دیگرش را کنار آن می گذارند و سو استفاده می کنند.

پی نوشت 3: به هر حال کاملا واضح است که عده ای از مذهبیون با نمایش چهره حضرت در این سریال مخالف هستند و پس از نمایش آن مشکلاتی پیش خواهد آمد. پیش بینی بنده این است که دوستان مداح و هیئتی ها این مساله را بر نمی تابند. خیلی دیگر از مذهبی ها هم دوست ندارند چهره کسی به عنوان حضرت عباس در ذهن شان بنشیند و از همین الان روی علاقه ای که به سریال دارند گفته اند که فقط آن قسمت های خاص مربوط به کربلا را تماشا نمی کنند. خوب این چه کاری است که چنین اختلافی ایجاد کنیم، برادر؟ در نمایش دادن چهره ایشان چه چیز بزرگی کسب می کنیم و چقدر به اهداف سریال کمک می کند که حاضریم چنین ریسکی را بپذیریم؟

پی نوشت 4: بعد از پخش این قسمت ها خیلی ها در مجالس روضه با شنیدن روضه حضرت اباالفضل یاد چهره این بازیگر می افتند که این خراب کننده ست. و اصلا خوب نیست. و کم سن و سال تر ها هم تا آخر عمر چهره حضرت را این چنین تصور می کنند و می شناسند. اتفاقی که درباره میرزا کوچک خان جنگلی، مالک اشتر، حضرت یوسف و دیگران پیش تر برای هم نسلان من افتاده است. این اتفاق درباره حضرت عباس به نظرم عواقب خوبی نداشته باشد.

پی نوشت5:بخواهیم یا نخواهیم، حضرت معصوم باشند یا نباشند برای مردم ایران شخصیتی فوق العاده مقدس و برجسته هستند. متاسفانه در این زمینه حتی باید گفت مقام ایشان نزد برخی از مردم به اشتباه از برخی امامان معصوم ما بالاتر تصور می شود. حتی این قضیه شامل شیعیان نیست و بارها درباره مسیحی ها و ارمنی های مرید حضرت شنیده ایم. بهتر نیست به احترام همین باورهای مردم هم که شده، چهره حضرت عباس را هم مثل معصومین در تلویزیون نشان ندهیم.

 

پی نوشت6: شاید خیلی بی ربط نباشد که همین جا انتقاد دیگری هم مطرح شود. در همه تیتراژهای سریال ها و فیلم ها کارگردان، نامش برجسته تر از دیگران است. ولی آیا باید نام کارگردان در دستان حضرت ابالفضل و با آب بالا بیاید و موج بخورد؟! به نظرتان کمی سخیف نیست که حضرتش نام جنابعالی را بالا می آورند! اگر آن دست ها متعلق به کس دیگری است عذرخواهی می کنم. در عین حال به گمانم آن صحنه، این را به ذهن همگان متبادر می کند.





بازدید امروز: 80 ، بازدید دیروز: 209 ، کل بازدیدها: 560246
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ